Koronapandemian vuoksi siirtynyt Tilaus- ja juhlaruokien valmistus kurssin näyttötilaisuus oli 31.3. Kurssi on nyt kokonaisuudessaan suoritettu. Hyväksyntä tuli korkeimmalla kiitettävällä arvosanalla 5.
Suoritimme näytön yhdessä Anni Matilaisen kanssa. Yhteistyömme toimi todella loistavasti. Juhlalounaan asiakkaina oli koulun henkilökuntaa ja valmistumisjuhlia viettäneen toisen kurssin opiskelijoita. Tilaisuus järjestettiin tarkasti koronarajoitusten määräysten mukaisesti.
Tilaisuuden menu oli seuraava:
ALKUPALALAUTANEN
Savulohi-siianmätihyytelöä ja sahramikastiketta,
punajuuri-fetajuustosallaattia ja jogurttikastiketta,
metsäsienisalaattia,
patonkia ja yrttilevitettä
PÄÄRUOKA
Kokonaisena haudutettua naudan ulkofileetä,
punaviinikastiketta,
Hassebackan perunoita ja uunijuureksia
JÄLKIRUOKA
Vaniljapannacottaa, mansikkamelbaa,
marinoituja hedelmiä
Alkupalalautanen
Pääruoasta jäi kuva harmittavasti kiireessä ottamatta.
Jälkiruoka
Ensimmäinen osa kokin tutkintoa on nyt hyväksytysti suoritettu. Seuraava merkittävä tapahtuma on Annosruokakurssin näyttötilaisuus 23.4. Vihiluodon Kalan ravintolassa.
Á la carte – kurssi alkaa huhtikuun lopussa. Saadakseen Urheilijat ruokittua viisi kertaa päivässä, on Hiihtokokki tottunut leireillä tekemään ruokaa isosti ja lujaa. Á la carte-kurssilla opetetaan hienostuneempaa tyyliä.